גלידת פיסטוק היא נישה בפני עצמה ומופרדת מעולם הגלידות הרגיל, מי שאוהב גלידת פיסטוק לרוב לא יסתפק באף גלידה אחרת מלבד גלידת פיסטוק טובה וטעימה הבעיה היא שלא בכל מקום תצליחו למצוא גלידת פיסטוק איכותית כזו שעשירה במחית פיסטוק אמיתית, בלי צבעי מאכל ועם טעם טבעי וחזק של הפיסטוק בליווי הטעמים המתוקים שמגיעים מהחלב המרוכז.
אם אתם אותם חובבי גלידת פיסטוק מושבעים הגיע הזמן שתנסו להכין גלידת פיסטוק בביתכם, אתם לא תאמינו כמה זה קל ואיזה טעם קסום וממכר מתקבל בסוף.
המצרכים לגלידת הפיסטוק
- 100-150 גרם פיסטוק קלוי, ממולח ומקולף – כן, כן ממולח, המלח מוסיף טעם לגלידה סמכו עלינו.
- 3-4 כפיות שמן קנולה.
- 350 מ"ל חלב מרוכז ממותק.
- 500 מ"ל שמנת להקצפה 38%.
אופן ההכנה
- נתחיל עם מחית הפיסטוק שאותה תוכלו גם לקנות כבר מוכנה אבל לרוב הטעם לא יהיה זהה ואמיתי כמו זה שתכינו לבד, כדי ליצור את מחית הפיסטוק תצטרכו לטחון את הפיסטוקים הממולחים, הקלויים והמקולפים לכדי אבקת גרגרים דקה להוסיף את שמן הקונולה ולהמשיך לטחון לכדי משחה אחידה, לאחסן במקרר עד השימוש.
- קחו קערה גדולה ושימו בה את כל המצרכים, חלב מרוכז ממותק, השמנת להקצפה 38% ו5 כפיות גדושות של מחית הפיסטוק וערבבו היטב עם מיקסר על לקבלת עיסה סמיכה.
- העבירו לכלי ולמקפיא לכמה שעות טובות.
- יש לכם גלידת פיסטוק מעולה, בתאבון.
מרחבי הרשת:
יורם קראוס – סיפור מסע טיפוס הרים אל המטרהורן – ההר המסוכן באירופה.