מהיום בו התינוק שלנו מגיח לאוויר העולם, והאמת היא שבעוד בעודו עובר ברחם, אנו רוצים להעניק לו את הטוב ביותר מבחינה תזונתית. בחודשים הראשונים לחיים תזונת תינוקות מתבססת על חלב האם או תחליפי החלב לתינוק, אך כבר מגיל 4 חודשים ממליצים שירותי הבריאות הישראלים להתחיל לשלב מזונות אחרים בתפריט לקראת המעבר למזון מוצק עם הזמן. במאמר זה ניגע בכמה נקודות הקשורות לתזונה נכונה בתקופה הזו.
שילוב עם חלב אם או עם תמ"ל
ראשית כל חשוב מאד להדגיש כי תזונת תינוקות בגיל הזה, על אף שהיא כוללת מעבר הדרגתי למזון מוצק, מחייבת את השילוב עם חלב אם או תמ"ל עד גיל שנתיים לפחות או בהתאם להמלצת הרופא.
שלב טעימות
השלב הראשון הוא תהליך החשיפה של התינוק למזונות חדשים. שימו לב כי זו צריכה להיות טעימה "על קצה המזלג" בלבד ולא ההאכלה של ממש. בכל פעם שאתם חושפים את התינוק למזון, עשו זאת לסוג אחד בלבד על מנת לראות איך הוא מגיב אליו. עשו זאת במהלך שעות היום ותנו תשומת לב מיוחדת לכל תגובה גופנית יוצאת דופן של התינוק כגון פריחה, גרד, החנקות וכולי. אם הבחנתם בתגובה כזו, פעלו כדי להגיע באופן מיידי לגורם רפואי.
מה אפשר לתת?
פירות וירקות מעוכים ורכים, חתיכות קטנות ומפוררות של עוף והודו שרצוי לכלול במחית הכוללת גם ירקות ופחמימה נוספת דוגמת אורז. זוהי בהחלט תקופה טובה לנסות מחיות שונות לתינוקות המכילים פירות וויטמינים רבים. לאחר תקופה מסוימת שהתינוק כבר מתחיל להתרגל והמחיות הופכות לחלק אינטגרלי יותר בתפריט שלו, אפשר לתת גם חטיפים לתינוקות שהם רכים ונימוחים ומתאימים במיוחד לשלב הזה.
מה אסור לתת?
מזון מוצק, דברים קטנים שעלולים לגרום לחנק, דבש וחלב עד גיל שנה. בכל מקרה מומלץ להיוועץ באחות טיפת חלב ובתזונאי תינוקות לפני תחילת התהליך.
מרחבי הרשת:
משחת בפנטן למניעה וטיפול של תפרחת חיתולים