לפעמים מחסור בוויטמין מסויים עלול להוביל לבעיות פוריות. קל יותר להכנס להריון כאשר הגוף בריא ומאוזן. משקל גוף תקין, רמת ברזל גבוהה ואיזון נכון של וויטמינים יתרמו לא רק לכניסה להריון אלא גם להריון עצמו.
לפעמים צריך לעזור לגוף ולהשלים לו חוסרים. נטילת תוספי מזון היא פתרון לאלה שלא מצליחים להשלים את החסר. הפעם נרחיב על הקשר בין הפריון לבין ויטמין E.
וויטמין E הידוע גם בשמו הלועזי – טוקופרול. וויטמין זה הוא וויטמין מסיס שומן הנמצא בכדוריות הדם האדומות בגופנו, בעור שלנו, בשומן שלנו וכן – גם בשחלות ובאשכים שלנו.
למעשה וויטמין E מווסת רדיקלים חופשים ובכך מונע מהגוף שלנו נזקים במקומות "מועדים לפורענות" כמו המערכת ההורמונלית. (מלבד המערכת ההורמונלית מחסור ויטמין זה עלול לגרום נזק גם למח, לכלי הדם וללב). וויטמין E עוזר למערכת ההורמונלית שלנו – הן לפוריות והן לתופעות גיל המעבר.
חוסר בויטמין E אצל גברים עלול להוביל לאיבוד מסת שריר, הפסקת יצור זרע, החלשת ההורמונים הזכריים ואיבוד הכושר הפיזי.
חוסר בוויטמין E גורם לא אחת לנשים בעיות פוריות, כאשר נשים שסבלו מהפלות רבות התחזקו בעזרת נטילה קבועה של ויטמין E אשר סייע להן לשמור על ההריון וכל העובר. במהלך ההריון העובר מקבל ויטמין זה מהאם ולכן חוסר בוויטמין E עלול חלילה לגרום למות העובר.
אין ספק שוויטמין E מסייע לפוריות. מלבד האמור לעיל הוא גם מאט את תהליכי הזדקנות הביציות, מרחיב כלי דם ובכך מאפשר זרימה אופטימלית הדם אל הרחם, מאזן את המחזור ומקל על הסימפטומים, ועוזר לייצור הורמונים.
סימנים לחוסר בוויטמין E:
עקרונית חוסר בוויטמין E יכול לגרום לבעיות במערכת השרירים, במערכת הדם, במערכות העצבים ובמערכת הרבייה.
אם חלילה אתם מרגישים ירידה בתחושה, כאבים, חוסר שיווי משקל, בעיות במערכת החיסונים וכד' כדאי שתשקלו להוסיף תוספי מזון של ויטמין E וזאת לאחר התייעצות עם רופא.
בכלל, במהלך ההריון מומלץ לעשות אחת לחודש בדיקות דם ולוודא שאין חוסרים של ויטמינים וברזל בדם.
מזונות עשירים בוויטמין E :
עקרונית ויטמין E נמצא במזונות צמחיים בלבד. נבט החיטה – ידוע כעשיר בוויטמין E. שלבו בתזונה שלכם דגנים מלאים, אגוזים ושמנים צמחיים.
כמו כן ויטמין זה נמצא גם בגזר, בברוקולי ובמנגו – אם ידוע לכם על מחסור בוויטמין שיקלו להרכיב עם דיאטנית
תפריט שיכלול ויטמין זה.
אין האמור לעיל מהווה תחליף להתייעצות עם רופא במידת הצורך ולפני נטילת תוסף תזונה יש להתייעץ עם רופא או עם רוקח.