הריון היא תקופה מאתגרת במיוחד. אחד הדברים שהכי עושים תקופה זו מאתגרת הוא כל נושא בדיקות ההריון שצריך לבצע.
האישה צריכה לעשות המון בדיקות במהלך ההריון והדבר הקשה ביותר בנושא זה הוא מעקב אחר כל הבדיקות. אז אך האישה יכולה לעקוב אחר כל הבדיקות? אך היא יכולה להבטיח שהיא לא תפספס אף בדיקה? ואילו בדיקות בכלל היא צריכה לעשות?:
ישנן הרבה דרכים שבעזרתן ניתן לעקוב ולנהל את כל בדיקות ההריון שלך, להלן מספר דרכים שיעזור לך לא לפספס בדיקה חשובה.
- ניהול יומן – בדיקות הריון הן פגישה לכל דבר ועניין, פגישה זו בעלת ערך עליון ויש לעשות הכל על מנת לא לפספס אותה. ברגע גילוי ההריון יש להתיעץ עם רופא ולבקש ממנו להסביר על הבדיקות הקרובות שיש לעבור. לאחר מכן יש לקבוע את הבדיקות במזכירות ולסמן אותן ביומן בטלפון, לוח שנה וכדומה. סימון הפגישות ביומן יעזור לך לזכור את פגישת הבדיקות ולנהל יותר נכון את סדר היום שלך שהולך וניהיה יותר ויותר עמוס ככל שעובר הזמן והלידה קרבה.
- תזכורות בטלפון הסלולרי – תזכורות בטלפון הסלולרי הם פתרון מעולה, התזכורות "קופצות" ביום הפגישה ועושות את המקסימום כדי שלא נשכח את הפגישה שתכננו.
- מחשבונים אינטרנטיים – היום, בעידן האינטרנט אתרים רבי מציעים מחשבונים העוזרים לנשים רבות לחשב את תאריך הבדיקה שלהן וכך להיערך לקראת. מחשבונים אלו אפילו נותנים רקע על הפגישה ומכינות את הנשים.
- עזרה מאמהות טריות או ותיקות – אין חכם כבעל ניסיון, אמהות טריות ואמהות ותיקות שעברו את תקופת ההריון יכולות לעזור במתן טיפים והכוונה אך לעבור את התקופה ללא פספוס של פגישה אחת עם רופא.
לאחר שאנחנו יודעים אך לנהל את הזמן שלנו נפרט את הבדיקות העקריות שיש לעושת במהלך תקופת ההריון:
- בדיקת סיסי שלייה – המטרה בבדיקה זו היא לאתר מומים ומחלות תורשתיות בעובר בעודו, בדיקה זו מתבצעת כשהעובר בן 10-13 שבועות בלבד.
- סקירת מערכות – זוהי בדיקה שגרתית , אשר מומלץ לבצע בין כשהעובר בן 19-25, בדיקה זו עוזרת לאתור מומים מולדים בעובר.
- בדיקת מי שפיר – בדיקה זו נועדה לשלול מומים שונים בעובר, הבדיקה נעשית בעיקרה על תאים עובריים הנמצאים במי השפיר אשר בשק השפיר שברחם החל מהשבוע ה-16 להיריון.
לסיכום:
תקופת ההריון יכול להיות תקופה מדהימה בה לאישה יש הרבה זמן לעצמה והיא יכולה להתרכז בעצמה ובעובר שלה. זו בדיוק התקופה לחזק את הגוף, להכנס לכושר, לשמור על תזונה נכונה ועוד.
שיהיה בהצלחה!
המידע באדיבות מטרנה
מטרנה בפייסבוק – קהילה תומכת וטיפים
מטרנה ביוטיוב – סרטונים ומדריכים