בכל מקום אנו שומעים כמה פעילות גופנית היא חשובה כל כך לגוף ולנפש, היא מפחיתה את הסיכוי לחלות במחלות קשות, היא משפרת את תפקודי הגוף והחשיבה, היא משפרת את מצב הרוח ומקנה לבן אדם מטרה והישגיות, אבל כל פעילות גופנית מתאימה לכל אחד? איזה פעילות גופנית היא הטובה ביותר עבורנו?
בכתבה זו נעסוק בשאלה איך יודעים איזו פעילות גופנית היא הטובה ביותר עבורי והאם יש פעילויות גופניות שאני צריך להימנע מהם או ההפך האם יש פעילות גופניות שמומלצות במיוחד עבורי.
התאמה אישית
פעילות גופנית טובה לגוף ולנפש זה כבר עובדה ועם זה אנחנו לא מנסים להתווכח אבל האם כל פעילות מתאימה לכל אחד? התשובה היא לא חד משמעית.
כדי שהפעילות הגופנית תתאים לבן אדם ברמה שתעשה איתו טוב לנפש ולגוף צריכה להיות התאמה כפולה, האחת היא התחברות של הבן אדם לסוג הספורט והשנייה ברמה הרפואית/ פיזיולוגית ועכשיו ההסברים:
התחברות לסוג הספורט – כדי להתמיד בפעילות הגופנית כדאי מאד שהבן אדם שעושה את הספורט יאהב את מה שהוא עושה ברמת התחביב זאת כדי להמשיך ולשמור על רמות מוטיבציה גבוהות גם אחרי חודשים ושנים של פעילות, אם אדם לא אוהב את סוג הספורט יהיה לו קשה להקים את עצמו אחרי יום עבודה (או לפני יום עבודה) לצאת ולבצע את הפעילות הגופנית, אך שזה ברמת התחביב אז זה הופך לאתגר, לכיף ולרצון לצאת בכל פעם גם שעייפים ושקשה ובפעמים שמפסידים אימון אתם תרגישו פספוס וכעס.
האם מתאפשר מבחינה רפואית / פיזיולוגית – לא כל אחד יכול לעשות כל ספורט… גם אם זה תחביב שלו וגם אם זה ממש מושך אותו, יש מקרים בהם המצב הרפואי / פיזיולוגי אוסר עליכם לעשות את סוג הספורט כי הוא יכול להזיק לבריאות שלכם ולכן יש להתאים את סוג הספורט גם מבחינה זו ולדאוג שלפני שמתחילים פעילות גופנית מכל סוג הולכים לבדיקה מקיפה אצל רופא המשפחה שאם יחליט לנכון ישלח אתכם גם לייעוץ אצל רופא מומחה.
מרחבי הרשת:
יורם קראוס – על בניית משרדי החברות הגדולות בעולם