הפינה של חני

טיפים לחיים הטובים

Facebook
RSS

משלוחים בלוס אנג'לס, בלונדון, בפריס וגם ברמת החייל

סגור לתגובות על משלוחים בלוס אנג'לס, בלונדון, בפריס וגם ברמת החייל
אוג - 22 - 2016
חני

עולם משלוחי המזון עובר טלטלות משמעותיות בשנתיים האחרונות בכל רחבי העולם. ההתפתחויות הטכנולוגיות לא פוסחות על שום תחום ונראה שעברנו דרך ארוכה מהימים שבהם עבר החלבן בעיירה וחילק מנות חלב קצובות לכל בית אב.

לפני שנעמיק בשיטות המשלוחים החדשות, נעשה סקירה קצרה של ההיסטוריה. הכול התחיל, אפוא, בחלבן, שנהג להסתובב בכפר או בעיירה ולהביא לכל משק בית את מנת החלב היומית שלו. לא הייתה לנו בחירה של כמות או איכות, לקחנו מה שהיה ושמחנו בחלקינו. לאט לאט הזמנים השתנו. נעלמו מהנוף מחלקי החלב, הקרח והלחם ואת מקומם תפסו חנויות, מכולות ואז הגיע תורם של הסופרים הגדולים. לאחר מכן החלו להפתח מסעדות. תחילה מסעדות פועלים פשוטות ועממיות, שעם הזמן הפכו למסעדות קונספט, מסעדות  שלא רק באים לאכול בהן כי אם לבלות בהן. מאוחר יותר התחלנו להזמין משלוחי מזון.

אני זוכר למשל את משלוח האוכל הראשון שלי. זה היה ממסעדה ותיקה בתל אביב ומאוד שמחנו שהיא עושה משלוחים ברמת החייל, שם התגוררה כל המשפחה שלי בתחילת שנות ה-90. מאז לא הפסקנו להזמין משלוחים מרמת החייל, מרמת גן או מראשון לציון. הזמנו מזון מהסופר, משלוחי אוכל מוכן כשלא התחשק לנו להכין אוכל וכנער אפילו עבדתי כשליח. אבל מה קורה היום בעולם השליחויות? ספויילר – האינטרנט!

משלוחים בעידן המידע

תחילה, עברנו להזמין משלוחים דרך האינטרנט. לא צריך להתקשר כבר למסעדה או לבית הקפה, פותחים את המחשב, רואים את התפריט של המסעדה ופשוט מזמינים.

לאחר מכן, הגיעו אלינו אפליקציות מתקדמות. הן איפשרו לנו להזמין משלוחי מזון בכל מקום ובכל שעה דרך הטלפון הנייד שלנו. זה היה צעד גדול מאוד קדימה.

השלב הבא הוא שיפור שירות המשלוחים עצמו. והוא אכן הגיע, כך למשל אמאזון מספקת היום שירותי משלוח של מוצרי מכולת הביתה והיא עושה זאת באמצעות באמצעות מטוסים קטנים ללא טייס. פריצת דרך טכנולוגית ללא כל צל של ספק!

במקביל חברות נוספות עובדות על שיפור מערך המשלוחים שלהן וכאשר אני אומר עובדות אני מתכוון לניסיונות שכבר נמצאים בהרצה. כך למשל, יש חברות שמשתמשות בשירותי הנסיעה של חברת אובר על מנת לספק משלוחי מזון בלוס אנג'לס ובלונדון.

מעניין לציין בסקירה ההיסטורית-עדכנית שלנו את צרפת. לפי נתונים שיש בידיי הצרפתים לא חובבי משלוחים. הם לא רוצים לקחת את הסיכון שהאוכל המשובח שהם הזמינו – יגיע קר ולא טרי. בשנים האחרונות אנחנו עדים למפנה בהרגלים של העם הצרפתי כך שכיום יש עלייה בכמות משלוחי המזון אפילו בצרפת.

מעניין לראות כיצד תחום המשלוחים ימשיך להתפתח ולהתעצם בשנים הבאות. אם לוקחים בחשבון את המכוניות של גוגל שנוהגות את עצמן, את ההתפתחויות בתחום הבינה המלאכותית ואת החדשנות בתחום התחבורה והתעופה – בטוח שמחכות לנו עוד הפתעות בהמשך הדרך, וזה לא משנה אם מדובר במשלוחים במנהטן, במשלוחים ברובע ה-12  בפריס או במשלוחים ברמת החייל.

מרחבי הרשת:
יורם קראוס – מדריך למטפס ההרים המתחיל

יורם קראוס – דה מרקר
יורם קראוס – גלובס


מוזיאונים מדעיים בתל אביב – אוצר של ידע והנאה

ביקור במוזיאון מדעי עם הילדים הוא חוויה מעשירה ומהנה המציעה ...

יומן בעיצוב אישי – טאצ' אישי לפתיחת שנת הלימודים

יומן בעיצוב אישי הוא כלי חיוני ורב-ערך במיוחד עבור תלמידי ...

תזונה אחרי אימון: מתי ומה לאכול לשיפור ההתאוששות?

בין אם אתם מתאמנים באופן קבוע ובין אם אתם רק ...

מתנות עובדים לפסח 2024 – אילו טרנדים מובילים השנה ?

חג הפסח נתפס בתרבות העסקית כמועד מתאים במיוחד לביטוי הוקרה ...

5 יתרונות בריאותיים של קפה

קפה הוא אחד מהמשקאות הפופולאריים בעולם ואחת התעשיות הרווחיות בכלכלה ...

למה מומלץ יותר לרכוש אייפון 13 פרו מקס מאשר אייפון 13 רגיל

האייפון 13 והאייפון 13 פרו מקס הם שני דגמים פופולריים ...

ההיסטוריה של האייפון: המהפכה בכף ידכם

  מאז השקתו בשנת 2007, האייפון הפך לאחד המוצרים המשפיעים ביותר ...

למה כדאי לעבור מאינטרנט רגיל לאינטרנט בתשתית סיבים אופטיים

  האינטרנט הוא כלי חיוני בחיי היומיום שלנו, בין אם בעבודה, ...