בעבר, כשהיינו רוצים להנות מקפה איכותי וטעים, היינו צריכים ללכת בעצמנו לבתי הקפה השונים הפזורים ברחבי הארץ, וחובבי הקפה הרציניים ביותר גם בחרו לטייל ברחבי העולם בחיפוש אחר הקפה המושלם. כיום, המצב שונה בתכלית וכל אחד מאיתנו יכול להנות מקפה טרי, איכותי וטעים בבית עם מכונות הקפה המקצועיות המאפשרות לנו להכין קפה בעצמנו עם קפסולות או עם פולים. עם זאת, המכונות הללו מצריכות תחזוקה שוטפת על מנת לשמור על תקינותן ואנו רוצים לתת טיפים איך עושים זאת.
תחזוקה יומית חובה
הטעות הנפוצה ביותר של בעלי מכונות הקפה, היא שתחזוקה למכונה זה משהו שאפשר לעשות רק לעיתים רחוקות. האמת היא שעל מנת לשמור על מכונת קפה תקינה לשנים ארוכות, חשוב לדאוג לניקוי יומי פשוט וכן לניקוי קל לאחר כל שימוש. נגבו את הפיה של הקפה לאחר השימוש עם נייר יבש ואת המקציף עם סמרטוט לח נקי ובסוף היום מומלץ לשטוף את החלקים החיצוניים שמתפרקים.
ניקוי יסודי אחת לשלושה חודשים
עוד טעות נפוצה ביותר היא המחשבה שניקיון יסודי למכונה זה משהו שמספיק לעשות פעם בשנה. אם אתם רוצים לשמור על המכונה שלכם כמו שצריך, חשוב לפרק אותה לחלקים הקטנים ביותר אחת לכמה חודשים, לשטוף טוב עם סבון (את החלקים שאסור להרטיב אם יש כאלו עם סמרטוט יבש), לייבש ולהרכיב בחזרה.
היעזרו בערכות לניקוי מכונות
ניתן לרכוש כיום ערכות מצוינות וזולות לניקוי פנימי עם חומר ששמים במים ומנקה את כל החלקים מאבנית עם הפעלת המכונה ומומלץ לעשות זאת פעם בחצי שנה.
אם תקפידו על הדברים הללו תוכלו להנות לאורך זמן מקפה טרי וטעים ללא תקלות מיוחדות ובזבוז כספי מיותר.
עוד משהו שיעניין אותך:
עופר איתן – על חברת טכנולוגיית השיווק שרכשה את חברת מובלין
מרחבי הרשת:
מטרנה – אינסטגרם