אין ספק שאחת ההמצאות הנפלאות ביותר של העשור האחרון היא מכונת הקפה הביתית, זו שבאמצעותה אנו יכולים ליהנות מאספרסו או הפוך משובח מתי שרק יתחשק לנו. המכונות השונות הן חזקות ואמינות, אבל חשוב לזכור שללא תחזוקה שוטפת הוא יגיעו לסוף חייהן מהר מאד. הנה כמה טיפים לניקיון ותחזוקה שיעזרו להן להאריך ימים.
נקו את צינור ההקצפה לאחר כל שימוש
אם מכונת הקפה שלכם היא כזו הכוללת צינור הקצפה מתכתי לחלב, חשוב מאד לנקות אותו עם מטלית לחה לאחר כל שימוש. אם לא נעשה הזאת החלב ייקרש ועלול לסתום את הצינור ולהוציא אותו מכלל שימוש.
נקו את המכונה אחת לשבוע באופן שטחי
כדי לשמור על תקינות, מומלץ לפרק את החלקים הבסיסיים פעם בשבוע. יש לשטוף אותם היטב עם מים וסבון כלים ולתת להם להתייבש בקצב טבעי. שימו לב – מומלץ לעשות זאת אך ורק כשהמכונה קרה.
אחת לשלושה חודשים – השתמשו בחומר ניקוי ייעודי
ניתן למצוא היום ברשתות השיווק השונות חומרי ניקיון ייעודיים למכונות קפה. מדובר על תוסף מיוחד שמוסיפים למים ולאחר מכן הפעלה של המכונה על תכנית מיוחדת של ניקוי. התוסף הזה למעשה מנקה את הרכיבים הפנימיים של המכונה ועוזר להיפטר מאבנית שמצטברת עם הזמן. שימו לב שלאחר הפעולה יש לשטוף היטב את מיכל המים ולהריץ עוד הפעלה אחת בלי החומר לפני שאפשר להשתמש במכונה שוב.
רוקנו את הקפה הישן/הקפסולות בתדירות גבוהה
מומלץ שלא להשאיר את הקפסולות או את הקפה המשומש לזמן ארוך בתוך המכונה. זה יכול ליצור עובש ולמשוך נמלים ועוד מזיקים לא רצויים. זכרו – הקפדה על ניקיון ותחזוקה שוטפת של המכונה תאפשר לכם ליהנות מקפה טרי ואיכותי לשנים ארוכות.
מרחבי הרשת:
יורם קראוס – מטפס הרים, כתבה באתר מאקו